Mededelingen

LET OP TEKEN!
Regelmatig krijgen we een  
melding dat bikers gebeten
zijn door een besmette teek.

Wees steeds alert en 
bij twijfel ....
raadpleeg je huisarts.

Lees meer in deze folder.

Dit mag je niet missen!


by AG

Toon archiefEMailAfdrukken

Patrick Tolhoek MTB parcours

Patrick Tolhoek MTB parcoursKaart
Straat:
Adriaan van de Weijdeweg 1
Postcode:
4328 PT
Stad:
Burgh-Haamstede
Provincie:
Zeeland
Land:
Land: nl

Omschrijving

Een schitterend parcours door de bossen van de Kop van Schouwen. Met vele single tracks, korte steile klimmetjes, technische afdalingen en bochtenwerk tussendoor de bomen is dit parcours zelfs een aanrader voor de geoefende (wedstrijd)mountainbiker.

Lengte: Ca. 9 km. inclusief de aanrijroute (100% onverhard)
Ondergrond: Bosgrond, zand en houtsnippers
Routeaanduiding: Paaltjes, voorzien van het BLOSO teken (oranje) en nummer. 
Moeilijkheidsgraad: Zwaar
Startplaats: Parkeerterrein Adriaan van der Weijdeweg, 4328 PT Burgh-Haamstede (betaald parkeren van 1 april t/m 31 oktober)
Informatie: Staatsbosbeheer (0111-401453)
Verkleden en douchen: Sportcentrum Westerschouwen, Daleboutsweg 9, 4328 PN Burgh-Haamstede (gratis bij nuttigen van consumptie)

Let op! Sommige (brede) paden zijn bedoeld voor gezamenlijk gebruik door wandelaars, mencombinaties en mountainbikers.

 

AFSLUITINGEN en HINDER

Zaterdag 10 maart 2018 wordt GROOT ONDERHOUD op dit parcours uitgevoerd om u weer een tijdlang te laten genieten van een attractief en vooral veilig MTB parcours. Om die reden is er deze dag op verschillende plaatsen op en langs het gehele parcours hinder te verwachten

Zaterdag 25 november 2017 organiseert ATB Team X-Treme wedstrijden op het Patrick Tolhoek mountainbike parcours in Boswachterij Westerschouwen.

Om die reden is dan een gedeelte van het mountainbikeparcours AFGESLOTEN en alleen toegankelijk voor deelnemers aan de betreffende wedstrijden. De afsluiting betreft alleen het gedeelte van het MTB parcours in het recreatiebos tussen de twee reguliere fietspaden. Het MTB parcours in het noordelijk gedeelte van het bos is wel toegankelijk.

Om mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen is met Staatsbosbeheer afgesproken dat tijdens deze wedstrijden géén doorgang (vice versa) kan vinden voor ruiters op ruiterpaden die kruisen met het wedstrijdparcours. 

Recreatie mountainbikers en -ruiters worden omgeleid naar de ingang/uitgang nabij de hoofdingang van de Boswachterij of parkeerterrein Adriaan v.d. Weijdeweg. De menroutes blijven toegankelijk.

De afsluitingen en omleidingen zullen, op alle dagen, aanvangen om ca. 10.00 uur en duren tot ca. 17.00 uur.

 

Jaarlijks (datum nog niet bekend) wordt de paardrijwedstrijd Endurance Zeeland georganiseerd. De route gaat over de bestaande ruiter- en menpaden en aangezien het een endurancewedstrijd is zullen de ruiters voornamelijk in draf en galop rijden. Het MTB parcours blijft dan voor de mountainbikers gewoon geopend. Wel wordt door de organisatie waarschuwingsbordjes op de kruisingen met ruiterpaden gehangen zodat we allemaal rekening met elkaar kunnen houden.

 

  
 
Datum Titel Locatie Stad Type
Currently no events are available

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

twitter facebook